Match-Point Racket Service – a minőség garanciája

A megfelelő minőségű teniszütő húrozás több olyan okból is fontos, amelyre nem is gondolunk. Ahhoz, hogy játéka a lehető legjobb legyen és ízületeit a legkevesebb terhelés érje, fontos, hogy rendszeresen “szervizelje” ütőjét. A játék által igénybe vett húrok folyamatosan elveszítik a rájuk jellemző tulajdonságokat, így ha nem is szakadt el a húr, ajánlott megfelelő időközönként kicserélni. Rengeteg féle teniszhúr kapható, sokféle márka név alatt, amelyek látszólag hasonlóak egymáshoz, de a különbségek érezhetőek, így fontos a megfelelő választás. Teniszütő vásárlás esetén is lényeges, hogy megtaláljuk az ideális húrt és húrozást, mert a legtöbb esetben csak mellékszereplőnek tűnik, pedig a teniszütő végső teljesítményét nagy mértékben befolyásolja.

Ebben szeretne Önnek a Match-Point Racket Service segíteni.

Szolgáltatásaink:

-húrozás  (tenisz, squash, tollas),

-alap-, fedőgrip csere,

-nyél átalakítás:
-vastagítás ( 1/2 ill. 1 méret)
-vékonyítás ( max 1 méret),

-sérült húrvezető cseréje:
-sérült persely cseréje egyenként
-egész garnitúra csere, amennyiben megrendelhető,

-ütő diagnosztika, ütő “matching”:
-súlyozás ( 2-3 grammos illetve ólomszalaggal)
-súlypont megváltoztatás

Egy pár szó az ütő “matching”-ről

Az ütő ” beállítást” a Head Diagnostic Center segítségével végezzük, a súly, súlypont és a lendítési súly függvényében. Ha csak egy mérleg és egy balance board áll rendelkezésünkre, az ütő machingelése nem lesz teljes, a Head Diagnostic Center swing way machine részének használata teszi tökéletessé a munkát.

A Diagnostic Center használata 2 esetben nyújt hasznos segítséget:

1, Két vagy több ütő egymáshoz igazítása.

Amennyiben egy játékos két vagy annál több ütővel rendelkezik ( legyen az profi vagy amatőr) azokat a Diagnostic Centeren lehet a legpontosabban  összehangolni. A gyárból kikerült ugyanolyan típusú  ütők súlya akár több grammal is különbözhet egymástól, illetve  súlypontjuk is elcsúszhat a megadott gyári értékhez képest. Az összehangolási folyamat során  ezeket az értékeket korrigáljuk.

2, Az ütő testreszabása, paramétereinek megváltoztatása.

Amikor  egy játékos ütőjének tulajdonságait a játékstílusához igazítjuk ( az ütő súlyát, súlypontját  megváltoztatjuk)

https://matchpoint.hu/termekkategoria/tenisz-kiegeszitok/tenisz-hurok

https://matchpoint.hu/termekkategoria/tenisz-kiegeszitok/grippek

Húrozással kapcsolatos tudnivalók:

 1. Ütők leadása és a kész ütők átvétele hétköznap és hétvégén a klub nyitva tartásának idejében
 2. Ütő húrozás 8.00-18.00 óra között
 3. Rendkívüli esetben a húrozókkal való egyeztetés alapján
 4. Húrozás hozott húrral: 2.500 Ft

Hétköznap a  húrozást 24 órás határidővel vállaljuk. Ennél rövidebb idő esetén + 1000.-Ft sürgősségi felárat számolunk fel.

Hétvégi (szombatról-vasárnapra) kért húrozás esetén szintén  +1000 Ft extra díjat  számolunk fel.

              Kérjük jelezze a pontos átvétel időpontját.

Mottónk: a munka  alapja a precizitás és a pontosság

Match-Point Racket Service-ben Velcz Zsolt kezei között készülnek a húrozások, melyhez  Babolat Sensor Expert Dual húrozó gépeket használ. Ebből három darab is rendelkezésre áll, így a Match-Point Racket Service Magyarországon bármilyen szintű versenyen képes az ütők szervizelési feladatait  ellátni. A  minőségi munkához   tartoznak a  legjobb  Babolat szerszámok és a megfelelően karbantartott és  bekalibrált gépek .

A precíz és pontos munkánk lépései:

 • Az ütőt megfelelő módon – 6 pontos kitámasztással – helyezzük el a húrozó gépen, így az ütő feje semmilyen módon nem deformálódhat el.
 • A fogókat beállítjuk az adott húr vastagságához, ügyelünk arra, hogy a húr ne csússzon-sérüljön, illetve ne nyomódjon meg a fogóban.
 • A hosszanti szálakat a start fogó segítségével középről kifelé kezdjük húzni, úgy, hogy felváltva egyet-egyet húzunk jobb- illetve baloldalon, így az ütő kerete szimmetrikus terhelést kap.
 • Az utolsó, szélső szálat két kilóval keményebbre húzzuk ügyelve arra, hogy a csomózás után, ha elengedjük a fogót az utolsó szál ne lazuljon vissza. Keményebb, vastagabb, monofilament húroknál a „húrozóár” segítségével igyekszünk a visszacsúszást megakadályozni.
 • Ügyelünk arra, hogy a gyárilag megadott, kiszélesített lyukakba kössük el a csomókat.
 • A kereszthúrok indulásakor szintén figyelünk, hogy melyik oldalról és a gyárilag megadott „start” lyuknál kezdjünk, így a húrvezetőben pontosan belefekszik a húr.
 • A keresztszálakat mindig föntről kezdjük, mert ellenkező esetben (lentről-fölfelé) az ütőben keletkezhet olyan feszültség, amely akár egy rossz labdaérintés, labdatalálat következtében is kárt okozhat, megrepedhet az ütő keretében.. (L ásd pl: Yonex ütők húrozása).
 • A keresztszálakat föntről lefelé, egyesével, általában a hosszanti szálakhoz képest 1 kilóval puhábbra húzzuk. Ez a jól bevált módszer adja a húrok ideális összhangját.
 • A keresztszálak fűzésénél figyelünk arra, hogy a húrok kívül a húrvezetőben precízen álljanak, ne keresztezzék egymást.
 • A kereszthúrokat mindig lassan húzzuk át, az ujjunkkal vagy az erre speciálisan kitalált árral segítünk, hogy a kereszt és a hosszú szálak ne sértsék, illetve vágják meg egymást az áthúzáskor.
 • A kereszthúrok húrozása közben a meghúzáskor – de a fogóval való „megfogás” előtt – a húrokat igyekszünk egyenesbe beigazítani (ne legyen hasa), így tudjuk biztosítani a beállított keménység pontosságát.
 • Az utolsó szálat szintén két kilóval keményebbre húzzuk, itt is ügyelve arra, hogy a csomózás után, ha elengedjük a fogót, az utolsó szál ne legyen laza. A csomó itt is a gyárilag megadott lyukba kerül.
 • Mielőtt kivesszük az ütőt a gépből, az árral még megigazítjuk a húrokat, hogy azok párhuzamosan álljanak.
 • Stílust adunk az ütőjének

  A minőség mellett számunkra fontos a praktikum és a dizájn.

  • A kész ütőkön, egy matricán jelöljük a húr fajtáját, a húrozás keménységét és a húrozás idejét. Ezek az adatok nem csak az ütőn szerepelnek, hanem számítógépen is tároljuk, így ha a matricán az írás elmosódott vagy lekopott, akkor adatbázisunkban bármikor visszakereshetők.
  • Az ütők tetejére fejvédő szalagot ragasztunk, hogy ne a gyári műanyag alá kerüljön a salak, illetve ne ez sérüljön meg, ha az ütő a földhöz ér.
  • Az ütő servizelése nálunk a fedőgrip cseréjével válik teljessé.
  • A húrozás záró pontjaként a húrra felfestjük logónkat, a PONTOT.
  • Az ütőket a Match-Point Racket Service logójával ellátott zacskóba csomagoljuk, így védve az ütőt illetve az új grip tisztaságát. Ha elszakad az ütője és az táskájából. egy új húrozást vesz elő, legyen a zacskó kibontásakor olyan érzése, mint mikor példaképei vagy kedvencei a nagy versenyeken az új húrozásukat kicsomagolják.
 • Szeretnénk, hogy a nálunk húrozott ütők ne csak jó minőségben készüljenek el, hanem a fentiekben említett „apróságok” által egy stílust is adjon ütőjének a

  Match-Point Racket Service.

Hírelvél feliratkozás

Értesítést küldünk az új kollekciókról, akciókról.