Match-Point Tennis Club

„A teniszező igényeinek metszéspontja…”

Maros András

A Match-Point Tennis Club 1996-ban kezdte meg működését a ll. Kerületi Marczibányi téren. A két alapító Velcz Zsolt, és felesége Szabadíts Eszter, akik már korábban is komoly versenyzői és sportolói múlttal rendelkeztek. Velcz Zsolt az utánpótlás válogatottat is megjárt játékos, a BSE színeiben kezdte pályafutását, később a klub I. osztályú csapatának több évig tagja volt majd külföldön is játszott csapatbajnokságokon, illetve edzősködött.  Szabadíts Eszter a Vasas S.C. színében kezdte pályafutását, az utánpótlás versenyeken korosztály legjobbjai közé tartozott, majd az aktív versenyzést abbahagyva a Magyar Testnevelési Egyetemen végzett testnevelő tanári szakon valamint középfokú edzői képesítéssel. Később a Magyar Tenisz Szövetség „B” licenszes edzői képesítését is megszerezte. Mindketten a USPTR (Amerikai Profi Edzőképzés) legmagasabb diplomáját szerezték meg és tűzték ki célul a magyar tenisz utánpótlás és felnőtt hobbijátékosok oktatását.

A klub 2 salakos, télen sátorral fedett pályával, öltözőkkel és büfével rendelkező hangulatos klubházban és a hozzá kapcsolódó kerthelyiségben várja a teniszezni vágyókat.

A klubházban működik az egyetlen  Nike Tennie Shop , a Wilson Teniszütő Márkaképviselet melynek kínálatában szerepelnek felnőtt és gyerekütők és táskák széles választéka. A Match-Point Racket Service-ben a húrozáson kívül az ütővel kapcsolatos egyéb szervizmunkát is szeretnénk a legmagasabb szinten végezni.

A Match-Point Tennis Club Sportegyesület szintén a klub alapítása óta működik, kezdetben hobbi szinten vettek részt Budapesti csapatbajnokságokon gyerek és felnőtt játékosaik. Az idők során egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk a gyermekoktatásra és az utánpótlás nevelésre. A tenisziskolánk keretében a délutáni órákban 40-50 fiatallal tudjuk megismertetni a tenisz alapjait és a játék szépségét, A technikai képzés mellett ügyelünk arra, hogy a különböző korosztályok a nekik legmegfelelőbb labdával és ütővel, illetve részükre kialakított, egyedi méretű pályán gyakorolhassanak. A Match-Point 2012-ben elnyerte a Play and Stay sportegyesület címet, megnyerte a Play and Stay csapatbajnokságot, valamint az Év Játékosa címet is klubunk versenyzője vihette haza.

2013-ban megalakult a Match-Point utánpótlás nevelő központ, Papp Sándor irányításával, amely a Költő utcai Hill-Point teniszklubban működött, és a versenyzők képzésévek foglalkoztunk. A csapat tagjai között szerepelt több Magyar Bajnok, illetve válogatott kerettag is. Négy évvel később szerkezetében átalakult és elindult a Match-Point Next Team Varga Hunorral kiegészülve. Több évi sikeres munka után a klubtól függetlenül folytatta a két edző a munkáját.

Az 1996-tól szereplő férfi csapatunk egyre erősebbé vált és ahogy egyre felsőbb osztályokban jutott  úgy erősödött a játékos keret is. Szerepelt az együttesben Markovits László és a mai napig is játszik Lányi András és Nándori Levente is. Sok-sok éve stabil tagjai vagyunk az OB 2-es, illetve második csapatunk az OB 3-as  bajnokságnak.

Hírelvél feliratkozás

Értesítést küldünk az új kollekciókról, akciókról.