Bemutatkozunk

A Match-Point Tennis Club 1996-ban kezdte meg működését a II. kerületi Marczibányi téren. A klub 2 salakos, télen sátorral fedett pályával, öltözőkkel és büfével rendelkező hangulatos klubházban és a hozzá kapcsolódó kerthelyiségben várja a teniszezni vágyókat.

A klubházban színvonalas, Magyarországon egyedülálló PRO Shop található, melyben a legújabb Nike Teniszruházattal, Wilson Teniszütő Márkaképviselettel, gyermek ütők széles választékával valamint kiegészítőkkel (táskák, húrok, gripek, rezgéscsillapítók, labdák) várjuk kedves Vásárlóinkat.

2013 tavaszától megnyílt Wilson Tesztütő Centrumunk, melyben megtalálható a Wilson ütők teljes választéka.

A Match-Point Tennis Club Sportegyesületet Velcz Zsolt és felesége Szabadíts Eszter alapították, akik már korábban is komoly versenyzői és sportolói múlttal rendelkeztek.

Velcz Zsolt az utánpótlás válogatottat is megjárt játékos, a BSE színeiben kezdte pályafutását, később a klub I. osztályú csapatának több évig tagja volt majd külföldön is játszott csapatbajnokságokon, illetve edzősködött.

Szabadíts Eszter a Vasas S.C. színében kezdte pályafutását, az utánpótlás versenyeken korosztály legjobbjai közé tartozott, majd az aktív versenyzést abbahagyva a Magyar Testnevelési Egyetemen végzett testnevelő tanári szakon valamint középfokú edzői képesítéssel. Később a Magyar Tenisz Szövetség „B” licenszes edzői képesítését is megszerezte.

Mindketten a USPTR (Amerikai Profi Edzőképzés) legmagasabb diplomáját szerezték meg és tűzték ki célul a magyar tenisz utánpótlás és felnőtt hobbijátékosok oktatását.

A klub életében nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekoktatásra. Kezdetben 40-50 fiatallal foglalkoztunk, napjainkban közel 100-110 gyerek tanul nálunk teniszezni, ezek közül 20-25 igazolt játékosunk van, akik rendszeresen vesznek részt versenyeken szép eredményekkel. A Match-Point Tennis Club Sportegyesület 2012-ben elnyerte az év Play & Stay Sportegyesülete címet, megnyerte az év Play & Stay Csapatbajnokságát, valamint 2012-ben az év Play & Stay Játékosa elismerést  és az ezzel járó díjat  is klubunk versenyzője vihette haza.  A technikai képzés mellett ügyelünk arra, hogy a különböző korosztályok a nekik legmegfelelőbb puhaságú labdával illetve a részükre kialakított egyedi méretű pályán gyakorolhassanak.

2013 tavaszi szezontól megalakult a Match-Point Tennis Club Utánpótlás Nevelő Központ a XII. kerületi Svábhegyi Polgári Klubban (régi nevén Fonográf).  Az utánpótlás nevelő központ létrehozásának célja, hogy a junior korú játékosokat a kezdetektől az élversenyzővé válásukig megfelelő környezetben, szakmailag megalapozott koncepció keretében, elismert és hatékony módszerrel illetve képzett edzők irányításával képezzük és fejlesztjük.